En gång i tiden hade jag ett Diplomsto, nu har jag en Diplomko! 🙂 Fina 5:e kalvaren 381 Hilma (såklart en Hilma!) efter Andersta – Nolan, var Norrbottens högst avkastande SRB-ko ifjol! 15370 kg ECM klämde hon ur sig. Norrbottens koklubb delade ut diplomet på årsmötet. Hilma har fått 6 kalvar, därav en kviga som hade nästintill inget ligament, så hon blev inte gammal. En tvillingfödsel kviga+tjur, och ifjol en kviga efter X-vik Tosikko. Nu är hon i sin och ska kalva 6:e gången om en månad, förhoppningsvis en kvigkalv efter Saxebyn… På Norrkon förra våren vann hon sin klass. Hon var kanonfin att visa och fick beröm för sina rörelser. Hoppas att hon är i fin form till hösten då Norrkon är nästa gång.
Köpes-kvigan Kitta kalvade i natt. En kviga efter Cigar. The one and only… Hon lär ju hamna i RB-boken, då hon har Haslev till mf. The one and only, härifrån. Kitta har ett fint juver med massor med mjölk. Har läckt i flera dar innan kalvning.
DSC_0606Idag var det besiktning av firmabilen. Den gick igenom, till drängens stora förvåning! Börjar vara nog så rostig, men den sitter på ”rätt” ställen. På Mjölkförtagardagarna för några år sen var det en amerikansk bonde och berättade om sin mjölkgård. Han som myntade ”If you take care of the cow, she take care of you..”, Han berättade om att det finns nåt som kallas ”pickupindex” overthere. Alltså skicket på pickupen skulle spegla hur företaget går… Ju finare desto bättre gick det.. Inte täljer vi ju guld precis, men såå dåligt som vår pickup ser ut går det inte! Den rullar, startar bra och har suverän värme. Finns viktigare saker att lägga pengarna på.