Idag blev 5635 Solros inseminerad (den sk pygmekossan). Har tvekat hur jag ska göra, hon fungerar bra men är så himla liten! Men så det blev inseminering 42 dagar efter kalvning och med en köttras, Highland Cattle (!).  En av våra anställda har önskat att det skulle bli någon Highland Cattle kalv, så jag tog hem 2 st doser. Den första jag använde blev det lyckat resultat, dräktig. Så det här var dos nr 2. Får väl se hur de går. 🙂 Annars har jag kommit upp i kvoten semineringar för veckan, 16 st. Så jag hoppas att det inte blir allt för många till som jag ”måste” seminera under resten av helgen.

DSC_0281

 

Sedan var det tyvärr 2 st halta kor för dagen, så de tog jag upp i verkstolen och kollade. Brukar tyvärr oftast vara klövbölder jag hittar. Men idag var det klövspaltinflammation på båda! Inte så långt gånget dock, så det blev bandage med ”Hoof gel” på, brukar fungera väldigt bra.

DSC_0284

 

Det här var 1184 Vivis klöv, som det även var en liten blödning på, men det var klövspaltinflammationen som orsakade de stora problemen.