Helgen som gick var tuff. Tror jag jobbade 20 timmar.. Pares-Hilma kom aldrig upp. Ena bakbenet svällde upp och hon hade höga muskelvärden, troligen fläkt 🙁 När hon låg på det benet, högra, så blev hon helt utslagen och kunde knappt lyfta huvudet från golvet. När vi vände henne till andra sidan låg hon hur bra som helst på bröstet och åt och drack med god aptit… Hon avlivades i lördags. Så jä-la ledsamt 🙁 🙁 Anklagar mig själv att jag inte hade bättre koll på henne. Det är så ovanligt med pareser så här under betessäsongen, kalvkorna är alltid så himla fräscha när dom fått lata sig därute i nästan 2 månader. Så är det…
Men vi gick plus i kor i helgen iaf! 606 Hilma, barnabarn till foderkastar-Hilma, efter Laja- InlagII fick en tjurkalv efter Grant. Har för mig att jag fått brev av Viking om den, så han ska nog topsas.DSC_0928 Sen kalvade 604 Helen (SAdam- Lien), hon fick den första Rankinkalven, en tjur.
I helgen körde maken ut fastgödseln, det var en mild vinter uppenbarligen, för det gick rätt fort. Alltså gödseln vi skottar ut med traktor när inte utgödslingarna orkar gå pga kylan + kalvarnas halmbäddar.
Idag blev kosidan färdigskurad, så nu är det också klart. Yes! 🙂
Vädret är skönt, +10 grader och soligt. I helgen hade vi en liten storm, fick plocka trädgårdsmöbler över hela gräsmattan.. (såna där i konstrotting=lätta)