Natten till lördagen var den första natten med + grader! Det satte verkligen fart på snösmältningen. Ladugårdsvägen blev en enda sörja i ett nafs och idag är den helt bar. Taken är rensade och det är små sjöar överallt. Och soligt och skönt. Det var inte slut på solvädret ännu! 🙂 Förra natten vräkte det ner blötsnö, när jag var upp till roboten på ett , nuförtiden sällsynt, nattlarm. En spenkopp hade vridit sig bara.
Tjurarna har nu alla återhämtat sig efter sin diarrépers förra veckan. Idag fick dom spannmål i sin blandning igen. Med noggrann viktkontroll… Korna brunstar som tokiga för tillfället, vårkänslor antagligen.
I helgen hade vi besök av Sven, en ung 22-SRB-korsbonde som planerar att bygga en robotladugård. Helt fantastiskt att det finns dom som vill satsa! Men vad gör man om man är intresserad?! Det är ju trots allt världens bästa jobb vi har, även om det är kämpigt. Vi försökte inspirera honom allt vad vi kunde! Igår var jag på min sista träningsrunda i skidspåret. Maken som inte skejtar har tagit fram rullskidorna tidigare i veckan, medans jag fortsatt på snö. Men igår var det rätt så mjukt i spåret så nu får jag hitta på nåt annat. Dom där rullskidorna är så jämrans tråkiga…Närmast är det ju träning med kor som gäller: 13 dar kvar. Om det nu blir nån utställning. Hörde att det var få kor anmälda. Få höra i morgon.
En riktigt dum sak gjorde jag idag…igen: skulle bara kapa en kätting med rondellen. Utan skyddsglasögon..Fick en gnista i höger öga.. Ser dubbelt och är irriterat som tusan. Använder alltid annars skyddsglasögon när jag kapar eller slipar större grejer. Dumt, dumt. Men det är faktiskt första gången det händer. Får se hur det är i morgon, kanske jag måste ta ett besök på sjukan.. 🙁