Efter några lite svalare dar blev det varmt igen, dock ”bara” 22 grader, som tur är. Det kan korna hantera bättre än 30 grader…DSC_0262563 Helen, efter Fin-Helen som dog i höstas och A Sale, vill väldigt gärna vara med på bild. Hon fick idag sällskap av 556 Sabina, förra årets simborgarmästare. Henne hade jag som förträngt och hade inte med henne på varken kalvningslistan eller betesplaneringslistan. Men i datorn fanns hon med och hon ska kalva i slutet av september. Det gick bättre att släppa henne än ifjol då hon simmade iväg i sjön.
DSC_0266Släppte också ut nästa gäng i träningsfållan. Och 607 Rosa (e.Ullimulli) blev så glad/galen så hon dammade rätt i grinden i full karriär! Lite blodvite från näsan blev det och ett sår i pannan. Dom där Ullimullisarna är inte så särskilt sociala av sig har jag märkt..Har en som ska kalva närsomhelst och henne får jag då inte snacka med alls.
Har också fått så 6 ha ytterligare, 15 ha kvar..Det är ju då bra torkväder iaf. Maken har börjat med ensileringsgrejerna. Prognosen är nu att det ska vara klart den 17:e. Rekordtidigt!